Met BZZ bouw
je zonder zorgen

Onze expertise

Ontwerp & advies

Wij voorzien u van een professioneel en onafhankelijk advies op maat voor uw verbouwing of nieuwbouwproject. Wij maken in eerste instantie duidelijke handschetsen van het ontwerp met de essentiële bouwkundige details. Door onze jarenlange ervaring weten we precies waarmee we in het eerste ontwerp rekening moeten houden (SO-fase). U bepaalt de bouwstijl en samen zetten we de puntjes op de i. Wij voorzien u van de te verwachten bouwkosten, zodat u achteraf niet voor grote verrassingen komt te staan.

Digitaal tekenwerk

Nadat de schetsontwerpen afgerond zijn, worden deze omgezet naar 3D digitaal tekenwerk (VO-fase). We maken gebruik van de modernste CAD-systemen. Hierdoor kunnen we u al in een vroeg stadium voorzien van de nodige 3D impressies en een film rondom uw toekomstige project. In deze fase steken we veel tijd en energie om zoveel mogelijk informatie uit het 3D-model te kunnen halen. In overleg met u ronden we het definitieve ontwerp af (DO-fase). Met het definitieve ontwerp en het afgestemde uitgangspuntenbestek, kunnen aannemers benaderd worden voor een prijsaanbieding.  

Bouwkostencalculaties

Bouwkosten-calculaties

Wat kost die woning of wat kost een woning per m3? Deze vragen worden ons vaak gesteld. Van ons krijgt u gewoon een open begroting op regelniveau op basis van de huidige prijzen. Om te voorkomen dat u aan uw keukentafel zit met een aantal prijsaanbiedingen en ‘appels met peren’ aan het vergelijken bent, voorzien wij u in eerste instantie van een duidelijk afgestemd uitgangspunten-bestek. Met dit overzichtelijk bestek kunt u bouwprijs-aanbiedingen laten maken. En dus ‘appels met appels’ vergelijken.

Bouwplantoetsing

Uw project moet voldoen aan de huidige eisen en voorschriften van het bouwbesluit en BENG  berekeningen (voorheen EPC berekening). Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld maximaal te bebouwen oppervlak, verblijfsruimten, onbenoemde ruimtes, daglichttoetreding, ventilatie, koeling, spuivoorziening, Milieu (MPG) en Temperatuuroverschrijdingsberekening (TOjuli). Zomaar een aantal kreten die die u tegen komt als u bouwplannen heeft.

Tevens kunnen wij u voorzien van alle benodigde constructieberekeningen en tekeningen. Ook de daarvoor benodigde bodemonderzoeken (sonderingen en fundatieadviezen), alsmede het “voorlopige energielabel” kunt u aan ons over laten.

Bouwaanvragen

Voordat u mag bouwen is er een omgevingsvergunning nodig. De bouwaanvraag moet voldoen aan de huidige wet- en regelgevingen. Zoals bijvoorbeeld het bestemmingsplan en de geldige eisen van bouwbesluit. In sommige gevallen moet het ontwerp eerst besproken worden met de welstandscommissie / stadsbouwmeester. Wij ontzorgen u met al deze werkzaamheden.

Het is voor ons een grote uitdaging om de kosten van uw omgevingsvergunning (leges) zo laag mogelijk te houden, door slim om te gaan met regelgevingen en vergunningsvrije gedeeltes van het bouwwerk. Voor een woning van ca. 750m3 kan dat zomaar € 1.500,– schelen aan leges.

Bouwkundig tekenwerk

Nadat het definitieve ontwerp (ook wel DO genoemd) gereed is maken we uitgebreide en overzichtelijke werktekeningen en details. Hierin is de constructieberekening en de BENG berekening verwerkt. Door de aannemer te voorzien van goed tekenwerk voorkom je vragen op de bouwplaats en een juiste uitvoering van de essentiële details. Kortom, de hele afwikkeling van het bouwproces wordt vereenvoudigd omdat op voorhand alles is uitgezocht. Daardoor is er op iedere bouwkundige vraag een antwoord.

Bouwbegeleiding

Indien u wenst kunnen wij de gehele bouwbegeleiding en afstemming op ons nemen. We hebben dan regelmatig contact met u, de uitvoerende aannemer en andere betrokken partijen, bijvoorbeeld de installateur. Zo bent u er zeker van dat alle disciplines op elkaar zijn afgestemd en ook voldoen aan de eisen van het bouwbesluit. Bij bouwbegeleiding hoort ook de werkvoorbereiding. Zo controleren we o.a. de maatvoering van bijvoorbeeld de betonvloeren, de kozijnen en de prefab kapconstructie. En zorgen we er bijvoorbeeld voor dat de lichtspots op de juiste positie worden ingestort.

Realisatie

Wij helpen u graag bij het vinden van een aannemer voor uw project om tot een contractvorming te komen. En omdat BZZ onafhankelijk is zorgen wij ervoor uw project bij de juiste aannemer wordt uitbesteed.

Naast het ontwerpen, voorbereiden en begeleiden van uw project, realiseert BZZ ook zelf diverse projecten. Daardoor heeft u vanaf de eerste schets tot en met de oplevering met 1 partij van doen. 
Vanaf de tekentafel in kantoor naar de bouwkeet op de bouwplaats met dezelfde mensen. Op deze manier voegt BZZ haar theoretische en praktische ervaring samen. 

BZZ staat voor: 

  • compleet ontzorgen
  • no nonsens
  • denken… doen en scoren
  • persoonlijk contact
  • vertrouwen
  • kwaliteit
  • ervaring

Duurzaamheidsoplossingen

Duurzaamheids-oplossingen

In 2050 moeten alle woningen gasloos zijn. Daarbij komt de steeds veranderende wet- en regelgeving, met voorbeelden als de BENG en TO-juli. Een hele uitdaging! Een duurzame oplossing zoeken en vinden voor uw project is geen gemakkelijke opdracht. Wij helpen graag mee bij het vinden van deze de duurzame oplossing.

Meer weten?

Kijk dan ook eens op wetten.overheid.nl of lente-akkoord.nl.